به گزارش پایگاه خبری حیات، فارس نوشت: واتیکان از درگذشت رهبر کاتولیکهای جهان پاپ فرانسیس ۸۸ ساله چند روز بعد از ترخیصش از بیمارستان که به دلیل عفونت دستگاه تنفسی بستری شده بود، خبر داد.
بیشتر بخوانید:
او به مدت ۱۲ سال رهبری کلیسای کاتولیک، از قدیمیترین و بزرگترین نهادهای مذهبی جهان را برعهده داشت؛ سمتی مهم که حالا خالی مانده و شبکه الجزیره در گزارشی به پرسشهای گوناگون درباره روند انتخاب پاپ بعدی پاسخ داده است.

روند انتخاب پاپ جدید
کالج کاردینال متشکل از روحانیون ارشد کاتولیک که بسیاری از آنها توسط خود پاپ فرانسیس منصوب شدهاند، پاپ بعدی را انتخاب خواهد کرد.
برای واجد شرایط بودن، یک نامزد باید مرد کاتولیک رومی (به این معنی که عضو کلیسای کاتولیک واقع در واتیکان رم و وفادار به آموزهها و آیینهای آن باشد) و همچنین تعمید یافته باشد؛ هر کسی با این شرایط میتواند نامزد باشد اما کاردینالها طی قرنها همیشه یکی از خودشان را برای این مقام برگزیدهاند.
در حال حاضر بیش از ۲۴۰ کاردینال در سراسر جهان وجود دارد و آنها معمولاً این عنوان را مادامالعمر حفظ میکنند. پس از درگذشت یا استعفای پاپ، کاردینالهایی که کمتر از ۸۰ سال دارند در نشستی محرمانه (papal conclave) در کلیسای سیستین (Sistine Chapel) واتیکان برای انتخاب پاپ جدید حضور مییابند.
در طول این مدت، آنها از دنیای بیرون جدا میشوند تا از هرگونه تأثیر خارجی بر روند انتخاب جلوگیری شود.
در حالی که معمولاً تعداد کاردینالهای واجد شرایط رأیدهی در کُنکلاو پاپی به ۱۲۰ نفر محدود میشود، در حال حاضر ۱۳۸ کاردینال زیر ۸۰ سال واجد شرایط رأی دادن هستند.
این کاردینالها رأیهای خود را بهصورت مخفیانه در برگههایی مینویسند و رأیگیری تحت نظارت نُه کاردینال که بهطور تصادفی انتخاب میشوند، انجام میشود.
برای انتخاب پاپ جدید، کسب اکثریت دوسومی آرا الزامی است و رأیگیری تا زمانی ادامه مییابد که یکی از نامزدها این میزان رأی را بهدست آورد.
پس از هر دور رأیگیری، برگهها سوزانده میشوند؛ این فرآیند بسیار محرمانه است و کاردینالها سوگند میخورند که اطلاعات مربوط به آن را فاش نکنند.
بلند شدن دود سفید از دودکش کلیسا سیستین به معنای انتخاب شدن پاپ جدید است و بعد از آن، نام او را یکی از کاردینالهای ارشد در بالکن اصلی کلیسای سنت پیتر در واتیکان اعلام میکند.
فرآیند انتخاب پاپ بعدی کی آغاز میشود؟
معمولاً دو یا سه هفته پس از مرگ یا استعفای پاپ مستقر، این روند آغاز میشود؛ این زمان امکان یک دوره سوگواری نه روزه را ایجاد میکند و کاردینالها فرصت مییابند از سراسر جهان به واتیکان بروند.
جلسه سال ۲۰۱۳ که پاپ فرانسیس به عنوان اولین پاپ از آمریکای جنوبی انتخاب شد، تنها ۱۲ روز پس از استعفای سلف وی بندیکت شانزدهم آغاز شد.
فرآیند انتخاب ممکن است روزها، هفتهها یا حتی بیشتر طول بکشد که به اختلاف نظرات در بین کاردینالها بستگی دارد.
هر روز امکان تا چهار دور رایگیری وجود دارد و اگر پس از ۳۳ دور هنوز تصمیمی گرفته نشده باشد، دو نامزد برتر در دور دوم به مصاف هم میروند.
انتخابات سه پاپ اخیر نسبتا سریع بوده و هر کدام فقط چند روز طول کشیده، اما مثلاً انتخاب پاپ گریگوری دهم در سال ۱۲۷۱ به دلیل کشمکشهای شدید سیاسی، تقریباً سه سال طول کشید.

نامزدهای مطرح چه کسانی هستند؟
از میان ۱۳۸ کاردینال واجد شرایط رأیدهی، ۱۱۰ نفر توسط پاپ فرانسیس منصوب شدهاند.
این گروه از کاردینالها تنوع قابلتوجهی نسبت به انتخابات گذشته دارند و نمایندگان بیشتری از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین را شامل میشوند که بازتابدهنده هدف پاپ فرانسیس برای نشان دادن گسترش جهانی کلیسا است.
جوانترین کاردینال واجد شرایط رأیدهی تنها ۴۵ سال دارد و یک روحانی اوکراینی مستقر در استرالیا است.
در نتیجه، این احتمال وجود دارد که برای اولین بار پس از قرنها، پاپ بعدی از آفریقا، آسیا یا منطقه دیگری باشد که به طور سنتی در رهبری کلیسا کمتر حضور داشتهاند.
از جمله کاردینالهای آفریقایی مورد بحث، پیتر ترکسون از غنا، رئیس سابق شورای پاپی عدالت و صلح و فریدولین آمبونگو، اسقف اعظم کینشاسا از جمهوری دموکراتیک کنگو هستند؛ هر دو از محافظهکارانی هستند که فعالانه از صلح در کشورهای خود حمایت کردهاند.
یکی دیگر از رقبای جدی، کاردینال فیلیپینی به نام لوئیس تیگل، اسقف اعظم سابق مانیل است.
تیگل مثل پاپ فرانسیس بر عدالت اجتماعی و حمایت از فقرا تاکید دارد.کاردینال مجارستانی پیتر اِردو از نامهای مطرح دیگر است که به عنوان یک نامزد محافظهکار پیشرو در نظر گرفته میشود و میتواند به عنوان پلی برای پیوند با مسیحیان شرقی عمل کند.
او که اسقف اعظم کلیسای اَسترگوم در بوداپست است، سنتگراست و از ارتباط با مسیحیان ارتدوکس دفاع کرده و بر نیاز شدید به وحدت بین کلیساها تأکید دارد.
همچنین کاردینال پیترو پارولین، وزیر امور خارجه واتیکان، در این ترکیب حضور دارد که نقش دیپلماتیک ارشد او باعث شده همه کاردینالها او را به خوبی بشناسند.
دیگر نامزدهای احتمالی عبارتند از متئو زوپی، اسقف اعظم بولونیا ایتالیا، و ماریو گرچ، دبیرکل مجمع اسقفان مالت، سمتی که او را در تماس نزدیک با پاپ فرانسیس نگه میداشت.
در طول دوره خالی ماندن این کرسی، یک کاردینال ارشد که تحت عنوان Camerlengo شناخته میشود، مرگ پاپ را تأیید میکند و موقتاً مسئول امور مالی و اداری واتیکان میشود؛ اما اختیار تغییر در آموزههای کلیسا یا اتخاذ تصمیمات مهم را ندارد.
مسئول فعلی، کاردینال کوین فارل اهل ایرلند است که همچنین بهعنوان رئیس دیوان عالی واتیکان خدمت میکند.
انتهای پیام/
نظر شما